Så står det i den gamla barnkokboken "Linus bakar och lagar", och efter detta följer receptet på "rysk rödbetssoppa". Den ryska rödbetssoppan är egentligen ukrainsk, så den hör väl inte hemma i denna artikel, men soppor i allmänhet åtnjuter stor popularitet här i Ryssland om det är sjtji, rassol’nik, soljanka, ucha eller borsjtj. Websidan gotovim.ru (vilagarmat.ru) imponerar med säkert 2000 recept på soppa, varav ett hundratal olika recept på borsjtj! Förr i tiden kallades alla soppor för "sjtji" men nu står betäckningen för kålsoppa, möjligen även nässelsoppa eller soppa av ängssyra. Soppan serveras med en stor klick smetana (mejeriprodukt i stil med crème fraiche) och lite grönt i. "Gott folk lämnar inte en god sjtji", säger ordspråket och den skriver jag under på! Huvudingrediensen i en rassol’nik är saltgurka, resten av ingredienserna varierar. Ucha och soljanka är båda fisksoppor.
Läs hela artikeln på backpacking.se