Billiga Hotell i New York

USA

Billiga Hotell i New York

Det är dyrt att sova i New York, men så finns också några av världens bästa hotell här. Skippa kedjor och överskattade gamlingar som Wadorf- Astoria, Sheraton och Hilton, och bo hellre på de personliga klassikerna eller de hippa, nya designhotellen. Det går att bo billigt också, dels på enskilda, prisvärda hotell, samt på kedjor som Holiday Inn och Howard Johnson. Se bara till att boka i god tid. Besök även www.craigslist.org, där privatpersoner hyr ut lägenheter per dygn, vecka eller månad - ofta på bra downtownadresser.

LYXIGT
Mandarin Oriental
Har omedelbart etablerat sig som New Yorks definitiva lyxhotell. Beläget i de nybyggda Time Warner-skraporna, med oslagbar utsikt över Central Park. Man sover på egyptiska lyxlakan i enorma sviter med plasma-tv och badrum stort som ett privat spa. Sedan äter man 350-dollarssushi bredvid Hollywoodstjärnor och Wall Streetmiljardärer på restaurangen Masa.

SoHo House
Om du någonsin drömt om att bo i ett fantastiskt New York-loft - med tegelstensväggar, panoramafönster, öppen spis och Basquiatmålningar på väggarna - är det här chansen. De största rummen är mer än hundra kvadratmeter väldesignad lyx. Hotellgästerna får dessutom tillträde till den superexklusiva medlemsklubben på taket, vars utomhuspool förevigades i ungefär vartannat avsnitt av Sex and the city.

TRENDIGT
Hotel on Rivington Supertrendigt nytt hotell i regi av designtidningen Surface. Har förändrat stadsbilden på den en gång så nergångna Rivington Street, som blivit nedre Manhattans nya utelivscentrum de senaste åren. De finare rummen har panoramafönster med fantastisk utsikt, flatscreen-tv och enorma badkar som ser ut som Mondrianmålningar. Bar och restaurang med hipp helgscen.
Soho Grand Skönt trendigt hotel beläget i Soho. Nära till bra shopping, restauranger och mysiga kvarter.

BUDGET
Chelsea Hotel
Klassiskt bohemhotell som varit hemvist åt New York-konstnärer och artister som Mark Twain, Dylan Thomas, Madonna och Sid Vicious. Ethan Hawke gjorde nyligen en (ganska dålig) långfilm om hotellet. Stora rum med högt i tak och konst på väggarna. Lägg på 300 kronor för eget badrum.

Off-Soho Suites
Om man vill bo anständigt på Lower East Side kommer man inte billigare undan. Runt hörnet från många av nedre Manhattans roligaste krogar, barer och butiker. Små men rena rum, delade badrum.

Billiga flyg till New York

Karta över USA

Header
Subject
Body
Footer