Vi använder cookies så du får en bättre tjänst. Om cookies.
pdf print

Hyrbilsvillkor


Observera att du nu genomför en bokning direkt hos rentalcars.com och inte hos Travelstart.se

rentalcars.com har sitt kontor i St Georges House, 56 Peter Street, Manchester M2 3NQ, Storbritannien och vårt organisationsnummer är 05179829. Dessa hyresvillkor, samt villkoren för vår hemsida, integritetspolicy och säkerhetspolicy utgör vårt avtal med dig för de tjänster vi erbjuder. Det är dessa vi syftar på när vi säger "villkor". rentalcars.com kan ändra villkoren då och då, och vi rekommenderar att du besöker hemsidan regelbundet för att kontrollera att inga ändringar har genomförts som påverkar dig eller din hyra.När vi hyr ut en bil till dig fungerar vi endast som bokningsagent i samarbete med lokala uthyrningsbolag. Därför måste ni förhålla er till hyresvillkoren som uthyrningsbolaget har i förhållande till lagen i det land ni hyr bilen i. Individuella restriktioner kan också gälla för din hyra.

Dessa villkor gäller alla reservationer du gör över internet med oss, så se till att du är säker på vad de innehåller. Både våra villkor och villkoren hos uthyrningsbolaget har begränsningar och undantag när det gäller ansvarsskyldighet.

För att göra en bokning på vår hemsida måste du acceptera våra hyresvillkor. Om du inte accepterar en del av hyresvillkoren ska du inte fortsätta med bokningen. Genom att bekräfta en bokning på vår hemsida bekräftar du att du har läst, förstått och accepterat hyresvillkoren. Om du har frågor angående hyresvillkoren eller någonting annat, vänligen ring oss på 0200 125 461.

Det kan finnas omständigheter då vi inte vet om ett specifikt fordon finns tillgängligt hos uthyrningsbolaget. Detta kommer tydligt visas antingen före eller efter du har skickat igenom din förfrågan till oss. Vid dessa tillfällen kommer vi lägga in bilen "på förfrågan" hos uthyrningsbolaget. Detta innebär att vi, även om vi inte med en gång kan bekräfta att din förfrågade bil finns tillgänglig, gör vårt bästa för att hitta bilen åt dig och meddelar dig inom 48 timmar av bokningsförfrågan. Vi kommer inte debitera någonting förrän bokningen har blivit bekräftad. I andra fall finns bilen tillgänglig. När du ansöker om att hyra en bil eller annan produkt på denna hemsida blir det angivna priset accepterat av oss, på uthyrningsbolagets vägnar, inom 48 timmar från det beställningen gjordes och skickades (eller upp till en dag före upphämtning). Vi kommer bekräfta detta genom att maila dig en bokningsbekräftelse. Vänligen notera att du inte har ingått ett kontrakt för bilhyra förrän bokningen blivit bekräftad och nödvändig betalning gjorts. Om du har några frågor, vänligen kontakta oss.

Notera att kontraktet gäller för den person som bokat bilen, och all korrespondens kommer skickas till den angivna adressen, även om en tredjepart betalat för hyran.

Viktig information
Du måste visa upp din voucher när du hämtar ut bilen. rentalcars.com kan inte hållas ansvariga om det är så att du blir nekad bilen då du inte tagit med din voucher.
rentalcars.com kan inte hållas ansvariga för extra utgifter som blivit debiterade lokalt om dessa står specificerade på kontraktet du skriver under och accepterar vid upphämtning.
rentalcars.com kan inte hållas ansvariga om föraren kört påverkad av alkohol/droger, avsiktligt skadat bilen, kört vårdslöst eller "off-road". I dessa fall är du som kund ansvarig. Denna lista nämner inte alla omständigheter.

Vad är inkluderat i priset?
Var vänlig läs hyresvillkoren som gäller för just din hyra, dessa kan du hitta tillsammans med din voucher, alternativt under "min bokning" på hemsidan. Har du fler frågor angående detta, vänligen ring vårt reservationskontor.

CDW Trafik- & vagnskadeförsäkring
CDW minskar er betalningsskyldighet från totalsumman av skadan till ett självriskbelopp, förutom vid de tillfällen skadan orsakats på grund utav att kunden avsiktligt skadar bilen, är påverkad av alkohol eller droger, använder bilen på ett sätt som inte är tillåtet, t.ex "off road"-körning eller uthyrning till tredjepart, samt om bilen körts vårdslöst. CDW täcker betalningsskyldigheten för skador på bilen, dess delar och/eller tillbehör. På de flesta platser är vindrutor, glas, underrede, ersättning av lås, ersättning av nycklar och bärgningskostnader inte täckt av försäkringen. Andra undantag kan tillkomma och kan variera mellan olika uthyrningsbolag, så vi rekommenderar att ni kontrollerar detta med uthyrningsbolaget vid upphämtning av bilen så att ni helt förstår vad som inte täcks av försäkringen.

Stöldförsäkring
Stöldförsäkring (TW) minskar betalningsskyldigheten vid stöld/skador orsakade vid stöldförsök till ett självriskbelopp. Vårdslöshet i samband med stöld av bilen kan leda till att uthyrningsbolaget kräver full ersättning för bilen.

VIKTIGT!
Var vänlig läs hyresvillkoren noggrant vid upphämtning av bilen innan du skriver under kontraktet. Det är inte ovanligt att tredjepartsförsäkringen inte täcker skador på familjemedlemmar, släkt eller personer du reser med som har samma hemadress. Vi rekommenderar att ni kontrollerar er hem- eller reseförsäkring angående detta skydd då detta oftast täcks, alternativt kan en extra försäkring normalt köpas direkt ifrån uthyrningsbolaget. rentalcars.com rekommenderar starkt att ni noggrant kontrollerar de försäkringar ni har inkluderade och tar ut extra försäkring om det är så att familjemedlemmar eller släkt kommer vara med i bilen.

Vad är INTE inkluderat i priset?
Bensin (förutom i vissa paket då det står specificerat att ni har första tanken inkluderat i priset), personlig olycksfallsförsäkring (om detta inte står med på din voucher), extrautrustning, självrisksskydd (om inte specificerat på din voucher), kostnad för upphämtning/avlämning utanför kontorstid, parkeringsböter, trafikböter, extra förare, avgift för ung förare (gäller förare mellan 21-25 år) eller andra avgifter som kan tillkomma. Det kan även tillkomma extra kostnader om du vill köra bilen till ett annat land, så var vänlig kontakta oss om du har frågor angående detta.

Personlig olycksfallsförsäkring
Personlig olycksfallsförsäkring (PAI) är en försäkring som täcker skador på förare/passagerare. Detta är inte inkluderat i standardförsäkringen (om inte specificerat på din voucher), men är oftast täckt av rese- eller hemförsäkring, så var vänlig kontrollera detta innan du åker. Om du inte har det inkluderat kan du normalt köpa till en extraförsäkring direkt hos uthyrningsbolaget vid upphämtning av bilen.

rentalcars.coms självriskåterbetalningsprodukt
När du hämtar bilen kommer du behöva lämna en deposition motsvarande summan av eventuell självrisk som uthyrningsbolaget debiterar om bilen blir skadad under hyran. Maxbeloppet på självrisken kommer visas i hyresvillkoren under bokningsprocessen.

För hyror som inkluderar kollisionsskydd och stöldskydd erbjuder rentalcars.com en självriskåterbetalningsprodukt. Om denna blir köpt innan upphämtning kan du få ersättning för självrisken om bilen skulle bli skadad under hyran (detta exluderar administrations- och immobiliseringsavgifter).

För att få självrisken återbetald måste du, enligt rentalcars.coms hyresvillkor, skicka en kopia på följande dokument till vår kundserviceavdelning.

 • En kopia på uthyrningsbolagets skaderapport, denna ska ha blivit ifylld innan hyran avslutas.
 • En polisrapport i de fall en tredjepart var involverad i olyckan.
 • En kopia på check-listan som ifylldes vid upphämtning samt avlämning som tydligt visar vilka skador som blivit debiterade.
 • Bevis på beloppet som blivt draget från ditt kreditkort.

Om en tredjepart är involverad behöver rentalcars.com bekräftelse från uthyrningsbolaget att fallet blivit avklarat hos dem och att de identifierat vem som är ansvarig för skadan.

Dessa dokument måste skickas till vår kundserviceavdelning inom 28 dagar från det att hyran avslutats.

rentalcars.coms självriskåterbetalning återbetalar inte avgifter som inte täcks av uthyrningsbolagets kollisionskydd. Fulla detaljer på vad som täcks och eventuella undantag kommer finnas hos uthyrningsbolaget.

Exempel på vanliga undantag som inte täcks av uthyrningsbolagets kollisionskyddspolicy

 • Skador på fönster, vindruta, glas, interiör, personliga tillhörigheter, hjul och/eller däck, tak eller underrede
 • När föraren är påverkad av droger och/eller alkohol.
 • När föraren inte står på hyreskontraktet (oregistrerad extra förare)
 • Bärgningskostnader eller skada på bilen orsakad av att oauktoriserad tredjepart bärgat bilen
 • Tid bilen är på verkstad
 • När bilen körts vårdlöst och utan uppmärksamhet, detta inkluderar "off road"-körning och körning på oasfalterade vägar
 • Skada på innehåll eller personer i bilen
 • Stöld av bilen
 • Administrationsavgifter på grund utav skada

I dessa fall kommer ditt ansvar för självrisken inte tas bort och du kan bli ansvarig för fulla kostnaden, detta belopp kan vara högre än självrisken.
För mer information angående denna produkt, var vänlig kontakta vårt team på telefon eller e-mail.

Lokala depositioner och bensin
De flesta uthyrningsbolag kräver en deposition vid upphämtning av bilen för att täcka bensin, självrisk och andra avgifter som kan tillkomma under hyran. Ett giltigt kreditkort i huvudchaufförens namn krävs i de allra flesta fall för depositionen (var vänlig kontrollera detta med vårt reservationskontor). Så länge bilen och eventuell extrautrustning blir återlämnade i samma skick som när de hyrdes, samt att ni följt bensinpolicyn, kommer depositionen återbetalas vid återlämning av bilen. Vänligen notera att vissa uthyrningsbolag använder sig av en bensinpolicy som innebär att man måste betala för den första tanken bensin och lämna tillbaka den så tom som möjligt - är detta fallet återbetalas inte oanvänd bensin.

Kostnader för upphämtning och avlämning utanför kontorstid
På de flesta flygplatser kan bilen hämtas utanför normala öppettider. Dock kan det tillkomma en extra avgift för denna tjänst. Om det tillkommer en avgift kommer vi meddela dig om detta när du angivit korrekt upphämtningstid. I de fall ett flyg blir försenat och det därför innebär att ni hämtar bilen efter kontoret har stängt kommer ni behöva betala för denna kostnad lokalt. rentalcars.com är inte ansvariga om det inte finns någon möjlighet att hämta bilen utanför kontorstid, så vi rekommenderar att ni tar ut en separat reseförsäkring som täcker vid sådana tillfällen.

Minimum- och maximumålder
På de flesta platserna är minimumåldern för bilhyra 21 år. Extra kostnader kan tillkomma med vissa bolag i vissa länder för förare yngre än 25 år och äldre än 65 år, om ni angivit korrekt ålder på föraren vid bokningstillfället kommer vi meddela er om eventuella extrakostnader. I vissa länder kan minimumåldern vara högre på bilar i de större bilklasserna. Var vänlig kontakta vårt reservationskontor om du har frågor eller funderingar angående detta.

Extra förare
En avgift kan tillkomma för extra förare på vissa platser och detta betalas lokalt (På vissa platser med vissa uthyrningsbolag har ni extra förarare inkluderat i priset, om detta är fallet står det specificerat på er voucher). För att få reda på kostnaden för detta kan ni kontakta oss via telefon eller email.

Hyresperiod
Vi räknar ut hyrespriset beroende på antal dygn som beställs, ett dygn räknas från tiden nu hämtar bilen till tiden ni väljer för återlämning. Om avlämningen är senare än upphämtningen kommer detta räknas som ett nytt dygn. Efter uthämtning kommer alla förlängningar och sena återlämningar betalas direkt till uthyrningsbolaget, notera att eftersom uthyrningsbolaget debiterar er för detta kommer det räknas ut i deras lokala valuta och priset kan bli högre.

Tidigare återlämning/förlängd hyresperiod
Hyresperioden beräknas från upphämtningstid/datum till avlämningstid/datum och dessa anges på din voucher, priset är baserat på denna 24-timmarsperiod och blir bekräftat vid bokningstillfället. Om du vill förlänga hyran efter upphämtningen eller lämna bilen senare än angiven tid måste du kontakta uthyrningsbolaget direkt och du blir debiterad enligt den lokala uthyrarens pris, på grund av detta kan priset vara högre än det som angivits från oss vid bokningstillfället. Tyvärr kan rentalcars.com inte återbetala oanvända dagar eller halva dagar om bilen lämnas tillbaka tidigare än angiven tid.

Envägshyror
Envägshyror måste bekräftas i förväg och det kan tillkomma extra avgifter för denna tjänst. Denna kostnad betalas direkt till uthyrningsbolaget. Om kostnaden inte angivits under bokningsprocessen kommer vi informera dig om kostnaden för detta efter att vi fått in din bokningsförfrågan och då vi har bekräftat envägshyran med uthyrningsbolaget.

Barnstolar och specialutrustning
Barnstolar och takräcken (tillgängliga på vissa bilar) och annan extrautrustning är tillgängliga på förfrågan på de flesta platser, men kan inte garanteras. De flesta stater i USA kräver enligt lag att barnstol finns i bilen om barn under en viss ålder reser med er. Det tillkommer oftast en extra avgift för detta och denna betalas lokalt. Vänligen notera att det inte alltid finns säkerhetsbälten i baksätet på alla bilar. Förfrågan på extrautrustning måste läggas in vid bokningstillfället. Var vänlig kontakta vårt reservationskontor om du har fler frågor angående extrautrustning.

Avgift för leverans och upphämtning
Om ni hämtar bilen utanför kontorstid tillkommer oftast en extra kostnad, även om detta är orsakat av flygförseningar. Ibland finns det möjlighet att få bilen levererad/hämtad ifrån t.ex hotell, dock kan detta medföra extra kostnader. Om ni önskar att få bilen levererad måste ni meddela oss om fullständig adress och önskad tid för leverering vid bokningstillfället. Vänligen notera att leveranser till privata adresser inte är tillåtna.

Körområden
Det kan finnas restriktioner för att korsa vissa stats/landsgränser. På grund utav detta måste ni meddela vårt reservationskontor om det är så att ni har planerat att köra in i ett annat land eller annan stat. Extra dokumentation och lokala avgifter kan tillkomma för resa till vissa länder. Restriktioner kan också gälla i Australien och på andra avlägsna platser, för mer information kan ni kontakta oss via email eller telefon.

Om du vill ändra eller avboka din reservation
Vi tar inte ut några ändringsavgifter om du vill ändra din bokning innan upphämtningen. Detta exluderar kostnader som kan tillkomma på grund utav ändringar av grundavtalet, t.ex ändring av hyrans längd eller biltyp. Vissa bolag kräver att vi avbokar och sedan gör en ny reservation vid ändring av namn eller upphämtningsplats, i dessa fall tillkommer extra avgifter.

För att avboka din reservation måste du kontakta oss via telefon eller email. Var vänlig ha ditt referensnummer tillgängligt vid all kontakt. Efter att du har meddelat oss om en avbokning kommer vi kontakta uthyrningsbolaget för att avboka reservationen. Villkoren varierar beroende på uthyrningsbolag och kommer specificeras i hyresvillkoren vid bokningstillfället.

Dokumentation
Normalt får du din voucher inom 48 timmar av bokningen, förutsatt att du har meddelat oss om alla detaljer angående din ankomst, detta innebär flightnummer och upphämtningstid eller lokal adress och telefonnummer. Var vänlig notera att bilar som är "på förfrågan" kan ta längre tid att bekräfta och vi kommer meddela dig om det är fallet för just din bil. rentalcars.com kan inte hållas ansvariga för hyror som blivit debiterade lokalt eller bilar som inte kunnat hämtas ut om ni inte tar med er vouchern till uthyrningsbolaget. Se alltid till att ni har med er alla förares körkort samt pass vid upphämtningen. Var vänlig ta kontakt med vårt reservationskontor om ni har fler frågor angående detta då det ibland kan krävas ytterligare dokumentation.

Körkort<
Alla förare måste ha haft ett komplett svenskt körkort i minst ett år (två år på vissa platser, var vänlig kontrollera detta med vårt reservationskontor). Om föraren har ett utländskt körkort måste ni kontakta vår reservationsavdelning före upphämtning, ni kan ringa på 0200 125 461 eller maila oss. Alla förare måste alltid ha med sina körkort för uppvisning och granskning av de lokala myndigheterna. Vi kan inte återbetala hyrbeloppet om ni inte visar upp körkortet vid upphämtning och därför blir nekade bilen. Var vänlig notera att ett internationellt körkort inte ersätter kravet på vanligt körkort. Om ni använder ett internationellt körkort behöver ni fortfarande ha med er huvudchaufförens vanliga körkort för att kunna hyra bilen.

Bilkapacitet och fordonstyp
Alla bilar är försäkrade för ett maximalt antal passagerare. rentalcars.com kan inte hållas ansvariga om bilen är olämplig för alla passagerare och allt baggage. Informationen tillgänglig på rentalcars.coms hemsida fungerar som en guide över det ungefärliga antalet passagerare som passar för varje bilgrupp. rentalcars.com kan inte hållas ansvariga i de fall bilen blir nekad på grund utav att antalet passagerare överstiger maxkapaciteten för bilen. rentalcars.com kan inte garantera bilmärke eller modell. Bilen som visas på din voucher är endast en guide och kan bli ersatt av en liknande modell eller uppgraderat fordon.

Villkor för utlämning av bilar
Uthyrningsbolaget har rätt att avstå från att hyra ut en bil till personer de anser är olämpliga för körning eller förare som inte möter kraven för bilhyra (t.ex åldersbegränsningar eller avsaknad av korrekt dokumentation). I dessa fall kan rentalcars.com inte hållas ansvariga för slutförande av researrangemang, kompensation eller återbetalning av resan. Vi kan heller inte hållas ansvariga för andra kostnader som kan tillkomma.

Klagomål
Om du av någon anledning är missnöjd med bilens standard måste du rapportera detta till uthyrningsbolaget så snart som möjligt. Det är svårt för rentalcars.com att utreda fall angående standarden på bilen om detta inte noterats under hyresperioden. Om du är missnöjd med hyran eller aspekter av hyran, vänligen kontakta vår kundserviceavdelning inom 3 månader av avlämningen

Mekaniska problem/olyckor
Om ni får mekaniska problem eller är involverade i en olycka måste ni omedelbart kontakta uthyrningsbolaget. De måste godkänna alla reparationer eller eventuella ersättningsbilar. Om du är involverad i en olycka MÅSTE du kontakta uthyrningsbolaget samt lokal polis. Behåll all dokumentation du fyller i. Detta kan behövas av försäkringskäl.

När ni hyr en bil måste ni förhålla er till hyresvillkoren ni får ifrån uthyrningsbolaget och lagen i det land och/eller den stat ni hyr bilen i. Detta innebär att ni måste följa både villkoren ni godkänt via bokningen hos oss samt de lokala villkoren för hyra. rentalcars.com accepterar inget ansvar och ska inte hållas ansvariga för någon förlust, skada, ändring eller försening på grund utav inbördeskrig, industridispyter (detta inkluderar flygledningsdispyter), terroristverksamhet, natur- eller kärnkraftskatastrofer, brand eller svåra vädertillstånd, oundvikliga tekniska problem med transport, nedstängning eller överbelastning av flygplatser eller hamnar, inställda flyg eller flygbolagskonkurs.

Villkor för ditt kontrakt med rentalcars.com
Hur du än väljer att boka din bil är det viktigt att du förstår hur och när ett kontrakt tar form. De tekniska stegen som krävs för att ingå ett kontrakt hos oss är följande:

När du får ett pris över telefonen eller på hemsidan erbjuder vi dig att lägga ett anbud för köpet. Du har inte gjort något anbud för hyran förrän du tryckt "Boka nu" eller gjort en muntlig överenskommelse över telefon.

Du har gett rentalcars.com ett anbud på produkten så fort du tryckt på "Boka nu" eller när du gjort en muntlig överenskommelse med någon av våra agenter över telefon. Efter detta kommer rentalcars.com acceptera ditt anbud när vi har fått full betalning och har skickat dig din bekräftelsesvoucher. När vi arrangerar din bilhyra som en agent accepterar rentalcars.com ditt anbud på uthyrningsbolagets vägnar.

rentalcars.com är ansvariga för förluster som direkt påverkar dig som kund när detta är på grund utav att rentalcars.com har brutit avtalet och förlusterna är en förutsägbar konsekvens av detta. En förlust räknas som förutsägbar om den kunde anas av både dig och rentalcars.com vid bokningstillfället. rentalcars.com kan inte hållas ansvariga för indirekta förluster som sker som sidoeffekt av huvudförlusten eller skador som inte gå att förutse av varken dig eller rentalcars.com.

rentalcars.com ska heller inte hållas ansvariga direkt eller som en agent om uthyrningsbolaget misslyckas eller är försenad med fullföljandet av någon av sina skyldigheter, under eller i överenskommelse med denna bokning, voucher, reservation, hyra eller hyresvillkor om och så länge som utförandet är försenat eller förhindrat på grund utav force majeure. Detta innebär alla händelser som ligger utanför rimlig kontroll för den berörda parten. I de fall force majeure pågår i mer än 14 dagar i sträck kan rentalcars.com säga upp hyran och dra tillbaka denna bokning, reservation eller hyra genom att ge 14 dagars notis till kundens hemadress och återbetalning av alla pengar som betalats in före force majeure-eventet.

rentalcars.com har rätt att avboka en reservation med begränsat eller omedelbart varsel vid vissa tillfällen, t.ex i fall då uthyrningsbolaget gått i konkurs. Vid alla sådana tillfällen kommer rentalcars.com göra sitt allra bästa för att arrangera en alternativ bil, men under vissa perioder då efterfrågan på bilar är mycket hög kan detta vara omöjligt. När en kund har gjort en fullbetald reservation och rentalcars.com meddelar dem fram till 48 timmar före upphämtningen kommer kunden få återbetalning av hela beloppet de betalat in. Vid de få tillfällen rentalcars.com meddelar en kund om avbokning då det är mindre än 48 timmar kvar till upphämtning kommer rentalcars.com ge full återbetalning av de pengar som betalats in och även täcka andra förutsägbara förluster kunden kan få som en direkt konsekvens av att rentalcars.com brutit kontraktet. Då en kund gjort en depositionsbokning och rentalcars.com meddelar kunden mer än 7 dagar före upphämtning kommer kunden få återbetalat hela beloppet de betalat in. När rentalcars.com meddelar en kund som gjort en depositionsbokning och det är mindre än 7 dagar kvar till upphämtning kommer rentalcars.com ge full återbetalning av de pengar som betalats in och även täcka andra förutsägbara förluster kunden kan få som en direkt konsekvens av att rentalcars.com brutit kontraktet.

Villkor för användande av hemsidan
Det är förbjudet att använda någon utrustning eller mjukvaruprogram för att direkt eller indirekt koppla upp sig mot hemsidan för att försöka få fram innehåll eller annan data, inkluderat priser. Det är också förbjudet att hindra eller försöka hindra den normala hanteringen av denna hemsida. Om vi finner någon aktivitet som vi anser lägger onödig belastning på våra system kommer vi omedelbart terminera denna. Vi kontrollerar ständigt alla användare av denna hemsida, och alla automatiska system eller personer som gör ett orimligt antal sökningar och som har som mål att få tillgång till information och/eller priser kommer stängas av och blockeras från våra hemsidor. Din användning av hemsidan indikerar ditt samförstånd för dessa villkor.

Datasäkerhet - hantering av kunduppgifter
Säkerhetspolicy
All personlig information samt kreditkortsinformation som skickas över hemsidan går genom en säker server som använder en 128-bits-kryptering för att skydda din information, din browser kommer visa att du använder en säker server genom att ha en hänglås-symbol längst ner på ditt browserfönster eller i sökrutan. Hänglåset kommer visas som låst, vilket visar att du använder en säker server. Denna säkerhetsfunktion finns bara tillgänglig på hemsidor där du kan se eller lägga in personliga detaljer eller betalningsinformation.

Datasäkerhet - Kreditkort
All kreditkortsinformation som vi får ifrån våra kunder är "krypterad" och lagrad i en databas på ansöknings- och databasservers. Informationen blir okrypterad när en bokning blir visad på vårt interna reservationssystem. Det är bara vår IT-avdelning som har tillgång till denna databas och även i händelse av stöld eller om systemet skulle bli utsatt är dessa uppgifter krypterade. Den enda andra plats där kreditkortsinformation blir lagrad är vår ansökningsserver, vi jobbar med 30 dagars-loggar och varje dag lägger vi in information som är äldre än tre dagar i en separat fil som är komprimerad och lösenordsskyddad. Då återstår bara de tre senaste dagarnas loggar som lagras utan att vara komprimerade eller lösenordsskyddade.

Datasäkerhet - hantering av personuppgifter
Kunders namn och adresser, bokningsdetaljer och emailadresser är lagrade i en databas på ansöknings- och databasservrarna. Denna information blir aldrig delad, använd av eller såld till någon utanför rentalcars.com utan tillåtelse. Kunders namn och emailadresser används av vår säljavdelning och vår marknadsföringsavdelning för att skicka kampanjemail, specialerbjudanden samt uppföljningsemail i de fall kunder ansökt om ett kostnadsförslag på hemsidan eller över telefon.

Dessa villkor är styrda av engelsk lag, och engelska domstolar har exlusiv jurisdiktion

Header
Subject
Body
Footer