Nyhetsbrev

Fina erbjudanden på e-post
Anmäl dig här!

Res till Thailand


Thai Airways

Thailand är landet som alltid ler och som får dig som turist att snabbt känna dig som hemma. Vare sig du uppskattar strandliv, storstadsliv, natur, exotiska djur, spabehandlingar, meditation, kultur, historia, shopping, matupplevelser eller nattliv lär du inte bli besviken. Thailand har allt och lite till.

Här är det fortfarande lätt att få valuta för resepengarna. Att hitta hotell i Thailand som gör att du känner dig som en drottning eller kung, utan att du blir fattig som en kyrkråtta på kuppen, är alltså ingen större utmaning.

Geografi

Thailand ligger i mitten av sydöstra Asien, mellan Indien och Kina och är det 50:e största landet i världen.

Klimat

Klimatet i Thailand är i allmänhet varmt och fuktigt, ett typiskt tropiskt klimat. Generellt kan Thailand delas in i tre årstider: den varma perioden (mars-maj), regnperioden (juni-okt) och den kalla perioden (nov-feb).

Temperatur

Thailand ligger strax ovanför ekvatorn och har därför ett tropiskt klimat med temperaturer mellan 19 och 38 grader celcius.

Språk och religion

Över 92 procent av befolkningen talar thailändska eller någon av de regionala dialekterna. Thailändska är det officiella språket men på grund av turismen talas engelska i stora delar av landet. 94,6 procent av thailändarna är buddister, 4,6 procent av thailändarna är muslimer och 0,7 procent av thailändarna är kristna.

Valuta

Valutan i Thailand heter Baht och finns i både mynt och sedlar.

Tid

Tidsskillnaden mellan Sverige och Thailand är sex timmar under vinterhalvåret och fem timmar under sommarhalvåret.

Elektricitet

Det är samma spänning på eluttagen i Thailand som i Sverige, det vill säga 220 volt.

Amazing thai logo

 

TAT är Thailands turistbyrå. Hos TAT hittar du information om Thailand, regioner i Thailand, broschyrer samt annan viktig information. Hitta mer information om Thailand på hemsidan www.tourismthailand.org/ eller på deras Facebooksida Upptäck ThailandFlyg till Thailand

Header
Subject
Body
Footer