Svenskarna väljer Bangkok

Malmö 2007-07-03

Pressmeddelande från Travelstart:
Svenskarna väljer Bangkok

Under 2006 och 2007 har charterbolagen rapporterat att allt fler kunder väljer att resa längre bort, framför allt till Thailand. Travelstarts statistik för första halvåret 2007 visar att reguljärresenärer väljer att gå samma väg. Flest resor har köpts till Bangkok och på fjärde plats kommer New York.

”Vi kan se att våra kunder väljer andra destinationer om man jämför med för ett par år sedan. Förr var storstäder i Europa absolut störst, men nu kan vi se att kunder väljer USA och Asien” säger Travelstarts PR- och Kommunikationschef Ulrika Rudqvist. Att just Thailand blivit deras bästsäljare förvånar inte Rudqvist. ”Priserna på flygbiljetter till Thailand är så pass låga att det är billigare att vara där två veckor i sommar än att tillbringa två veckor i Grekland. Du tjänar snabbt in de extrapengar du lagt på flygbiljetten genom att hotellen, mat, nöje och shopping är så pass mycket billigare än i Europa”.

Travelstarts tio populäraste destinationer januari – juni 2007:
1.Bangkok
2.Malaga
3.London
4.New York
5.Paris
6.Barcelona
7.Amsterdam
8.Nice
9.Madrid
10.Zürich
---

För mer information,
Kontakta
Ulrika Rudqvist
0731-513154
ulrika@travelstart.se

Om Travelstart
Travelstart är pionjärer i Internetresebranschen och det bolag som startade revolutionen av e-handel inom resor i Skandinavien. Bolaget är ett av de större inom branschen och hade under 2006 mer än 150.000 resenärer samt dryga 850.000 unika besökare på sina hemsidor per månad. Bolaget grundades 1998, har sitt säte i Malmö och bedriver verksamhet i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Storbritannien, Irland, Nederländerna,Litauen och Sydafrika. Bolaget fortsätter leda industrin genom innovation av teknik och distribution genom dotterbolaget Luftgrop.com.
Header
Subject
Body
Footer