Jordanien - En andlig upplevelse

Logo Visit Jordan

Aqaba vid Röda Havet – Upptäck en värld av under.

korallrev med färgglada fiskar

Aqaba är en spännande plats. Det är ett mikrokosmos av allt det goda Jordanien har att erbjuda. Upptäck dess fascinerande historia med enaståande platser, utmärkta hotell och aktiviteter. Här kan du hitta fantastiska faciliteter för besökare, bra shopping och välkomnande, vänliga människor, som gör sitt yttersta för att se till att alla besökare får en så bra upplevelse som möjligt.

Letar du efter äventyr kommer du vara i ditt rätta element när du besöker Aqaba. Den södra delen av Aqaba ligger vid kusten vid Röda havet och erbjuder ett brett utbud av vattensport och aktiviteter så som dykning, vindsurfing, vattenskidor, vattenscooter, snorkling och segling.
Platsen där Johannes Döparen döpte Jesus Kristus i Jordanfloden

grön skog med kyrka i mitten

Varje år gör tiotusentals människor från olika samfund och religioner en pilgrimsfärd till ”Betania öster om Jordan”, där Johannes Döparen levde i 20 år. Det sägs att platsen där Jesus döptes ligger på den östra stranden av Jordanfloden och är idag en del av den kristna pilgrimsvägen från Jerusalem till berget Nebo. Platsen används än idag som dopplats.

Betania ligger en halvtimmes bilresa från Nebo och Döda havet.  Det är en av kristendomens allra heligaste vallfärdsorter.
Hotell + Flyg. Avgång från Stockholm-Arlanda


Döda havet, den lägsta punkten på jorden

stening strand vi röda havet

Döda havet är ett av de mest spektakulära, naturliga och andliga landskapen i världen.  Den jordanska östkusten har utvecklats till en mycket viktig knutpunkt för både den religiösa turismen och för hälso- och spaturismen i regionen.

Det varma, lugnande och mycket salta vattnet har gjort Döda havet till den främsta besöksplatsen i området. Det är tio gånger så mycket salt i vattnet här än i vanligt havsvatten, och är rikt på kloridsalter så som magnesium, natrium, kalium, brom bland annat.  Platsen har lockat besökare sedan urminnes tider, bland annat Kung Herodes den store och den vackra egyptiska drottningen Cleopatra kom hit för att njuta av allt Döda havet har att erbjuda.
Petra - en fantastiskt imponerande upplevelse

kameler och ingången till Petra som ligger insprängd i en klippa

Petra är utan tvekan Jordaniens mest fantastiska skatt och dess största turistattraktion. Denna helt unika klippstad, uthuggen direkt ur klipporna, dateras nästan 2 000 år tillbaka i tiden. De rikt utsmyckade klippblocken står kvar här än idag.

Petras storhetstid var omkring år noll  då Nabatéerna som grundade staden levde här. Nabatéerna var ett handelsfolk och läget längs karavanvägen (den östra sidenvägen) mellan Kina, Indien och södra Arabien till medelhavskusten var optimalt. Hit kom karavaner med varor från världens alla hörn för att göra affärer.

Ingången till staden går genom Siq, en smal ravin över 1 km lång, som flankeras på båda sidorna av 80 meter höga klippor. Bara att gå igenom Siq är en upplevelse i sig själv. Färgerna och formationer på stenarna är bländande än idag.


Det magnifika landskapet i Wadi Rum är ett måste för alla som besöker Jordanien

bro gjord av klippor i Wadi Rum

Wadi Rum är ett skyddat område som täcker 720 kvadratkilometer av den dramatiska ökenvildmarken i södra Jordanien. Här hittar du ett  varierat ökenlandskap som består av en rad smala klyftor, naturliga valv, höga klippor, klippbroar  och grottor.

Det finns många sätt att njuta av attraktionerna i Wadi Rum. Du kan åka jeep, rida kamel eller ta en vandringstur och övernatta i ett beduintält och titta på stjärnorna.Header
Subject
Body
Footer