Bästa Flygpriser

Nyhetsbrev

Billiga flyg till Palma De Mallorca

Palma De Mallorca

Billiga flyg till Palma De Mallorca
<!--Destination page-->
<script>
$( document ).ready(function() {
try {
if(dataLayer[0].entryType==='newsletter' && dataLayer[0].section==='DestinationGuide.Air') {
$('#contentPageMain').find('#pageList').prependTo('#headAndContent');
$('#pageHeader1').prependTo('#headAndContent');
$('#headAndContent .back-button-contributor').css('margin-top','-35px');
}
}
catch(e) {
    console.log(e);
}

try {
if(dataLayer[0].entryType==='newsletter' && dataLayer[0].section==='DestinationGuide.Air') {
$('#mainPageImageDiv').prependTo('#leftPane').append('<br /><br />');}
}
catch(e) {
    console.log(e);
}

});

var extraProductsTimeout =  setInterval(function(){
	if($('.holidayDealsListView') !== null && $('.holidayDealsListView').length > 0) {
		$('.raligntxt.holidayPrice').find('.right').css('font-size','20px');
		$('.right.pr4').find('.b-button').addClass('eti-button').css('font-size','14px').css('padding-top','5px');
		clearInterval(extraProductsTimeout);
	}
},500);
</script>
Boka din billiga flygbiljett till Palma Mallorca på Travelpartner. Billiga resor och flygbiljetter bokar du smidigt på Travelpartner. Boka sommarresan på Travelpartner och besök Mallorca. Boka golfresan på Travelpartner och golfa på Mallorca.
 
Spanien kan stoltsera med härliga och underbara resmål. Ett av de bästa resmålen är Mallorca. Denna fantastiska ö som du garanterat vill tillbaka till om du varit där en gång. Besök den pulserande staden Palma eller bege dig ut i den lantliga idyllen eller bo på ett lyxhotell nära playan och medelhavet. Mallorca är ön som lockar alla. Cyklisterna som ger sig ut på bergsträning, barnfamiljerna som solar och badar, partygänget i Magaluf, fotbollsgänget som vill kolla fotboll, La Liga och jetset folket som lever lyxliv i Palma.
Historia
Den 31 december 1229 är ett stort datum i historien. Det var då den blott tjugoett-årige kung Jaime I i slaget vid Santa Ponsa efter fyra månaders lång strid lyckades besegra morerna. Under mer än hundra år lyckades man vara ett självständigt kungadöme. De arabiska baden och Almudaina-palatset i Palma är sevärdheter från morernas tid på ön.
Under följande århundraden möttes öns invånare av grymheter i form av motsättningar mellan adelsfamiljer, pesten, rebellers härjningar, inkvisition och krig. Detta var dock en rik tid för Mallorca. Handel och kommers gjorde att man kunde bygga; kloster, katedralen, Bellverborgen och långa vackra stadspalats och landsgårdar.
Ett viktigt årtal för Mallorca och Spanien är 1469. Tack vare äktenskapet mellan Ferndinand och Isabella blir Aragón och Catalunya en ny spansk stormakt. De baleariska öarna tappar en del av sin betydelse då intresset riktas åt andra kontinenter. Därefter följer som en milstolpe i historien 1713 då, Spanien i och med freden i Utrecht blir enat med Madrid som huvudsäte.
Det spanska inbördeskriget (1936—1939) och de följande fyrtio åren under Franco som diktator har präglat öns nuvarande politik och kultur. Under Francos år fick man inte använda något annat är spanska vilket i dag lett till en utbredd språknationalism. Öns officiella språk är, spanska och mallorquin (en dialekt av katalán). Allt som har med statligt och kommunalt väsen att göras skrivs på två språk. Sedan februari 1983 har öarna ett visst självstyrelse och även en egen flagga.
 
Boende
Det finns ett stort och mycket bra utbud av hotell av olika slag. Att gourmetbo under en vecka och byta hotell varje natt är en lätt match. Det svåra ar dock att bestämma sig för vilka hotell som skall besökas.

 
Hotell i Palma med omnejd
Hospes Maricel
Femstjärnigt lyxhotell i elegant och konstnärligt renoverat fyrtiotalspalats med underbart poolområde som vetter mot havet. Helt klart ett av de allra läckraste hotellen vid Medelhavet och perfekt för det där alldeles speciella tillfället (förlovning, bröllop, jubileum eller dylikt). Ligger ungefär fyra kilometer söder om Palma och ett par kilometer innan Portals Nous.

 
Hotel Tres
Fantastiskt gammalt stadspalats mitt inne i gamla stan. Design med värme. Läcker inneträdgård och en häftig takterrass med en liten svalkande pool och slående utsikt. Hela 41 rum i 8 olika priskategorier. Mycket trevlig och personlig service. Portixol
Ett av de första designhotellen på ön som fortfarande ligger på topp. Trevligt och med en bra restaurang. Beläget i småbåtshamnen Portixol strax utanför Palma. Fin promenadväg utanför hotellet som antingen leder in till Palma centrum eller i motsatt riktning till restaurang- och barområdet Molinar. Kolla även in det nya systerhotellet Esplendido i Puerto Soller.
 
Hotel Bendinat
En klassiker om man vill bo nära Palma men ändå njuta av lugnet. Beläget i det fashionabla miljonvillaområdet Bendinat just mellan Illetas och puerto Portals. Trevliga bungalows med klassisk gammal spansk inredning. Pool, lummig terrass och bra kök.
 
Bo på landet
Det blir allt populärare att välja ”finca”, det vill säga gårdsvistelse på landsbygden som alternativ till hotell. Här finns enklare alternativ, men också exklusiva gamla gårdar som restaurerats till lyxhotell. Färre än 12 rum klassas som agroturismo, mellan 12 och 25 rum klassas som Hotel Rural. En bra webbplats för gårdsvistelse www. agroturismo-balear.com. Där kan man också direkt boka sitt valda alternativ.
 
Can Simoneta
Ett idealiskt ställe för dig som vill ha lugn och ro i fantastiskt naturskön omgivning. Ligger i Canyamel på nordöstra sidan av Mallorca vid en klippkant och med öns vackraste golfbana ett stenkast bort.
 
Restauranger Palma och omnejd
Laurus
Nyöppnad restaurang i Can Pastilla, just utanför Palma. Modern design efter prisbelönta katalanska inredningsarkitekter. Restaurangen ägs av Sara och chefskocken Igna-cio från Baskien. Deras gemensamma intresse för gastronomi och alla deras resor genom Spanien präglar touchen på menyn. Den unga och trevliga personalen garanterar trivseln under middagen.
 
Opio
Designhotellet Puros restaurang och bar. En meny med modern design och asiatisk touche. Trendigt, snygga människor och bra musik. Få bord, så boka gärna. En restaurang som är allt annat än spansk — du kunde lika gärna varit i New York, London eller i Miami Beach som nog är största inspirationskällan för svenske ägaren Mats. Internationell publik och med all säkerhet stöter du på landsmän.
 
Fábrica 23
Bröderna Sascha och Alexeis från London öppnade för 7 år sedan denna lilla pärla, 12 bord och totalt 24 sittplatser. Vissa tider på året kan det vara över en veckas väntetid på att få bord! Internationellt spanskt klientel med prisvärd dagens meny för 18 euro. Modernt internationellt kök med ny matsedel dagligen beroende på vad som handlats in
 
Restauranger runt Mallorca
Bens d'Avall
Med ett exklusivt mallorkinskt gourmetkök med gudomlig fisk, makalös paella och himmelska desserter är det här en av Mallorcas bästa restauranger. Plus för fantastiskt läge på en bergssluttning ner mot havet mellan byarna Soller och Deia. Alltid bordsbeställning, helst långt i förväg.
 
Restaurante La Terraza
La Terraza i Alcudia har fått ett riktigt ansiktslyft med ägaren Ricardo. Bra kök, spännande internationell meny, bra service och ett hide-away from myllrets Alcudia. För en romantisk kväll eller för att fira något speciellt. Även enklare bistro för lättare luncher.
 
Colón
På öns östkust i den lilla mallorkinska semesterorten Porto Colom har Dieter Sögner denna framgångsrika restaurang. Trevligt inredd lokal och god vällagad gourmetmat med österrikisk touche.
 
Att göra
Fotboll
Spanska fotbollsligan, La Liga startar i september och sträcker sig fram till maj. Vill du se Beckham, Ronaldinho, Etoó eller någon annan av storstjärnorna spela måste du besöka Mallorca under vår eller höst. Fotbollsbiljetterna säljs endast direkt i biljettluckan på fotbollsstadion, Son Moix. Priserna varierar väldigt beroende på om Mallorca möter ett topplag eller ett lag långt ner på listan.
 
Hyra segelbåt med kapten och besättning
Det finns många olika bolag att välja på vad gäller veckobåtshyra där du själv kan planera din rutt mellan de baleariska öarna. Vissa bolag hyr även ut båtar dagsvis — beroende på tillgång och efterfrågan och säsong. En veckas hyra med besättning från ca 3 000—6 000 euro.
 
Golf
Mallorca kan ståta med 19 golfbanor. Därtill finns flera nya projekt på gång. Varför inte passa på att ta några golflektioner på plats då de flesta klubbar har engelsktalande personal. Ta kontakt med önskad klubb angående pris och tidsbeställning. Bra information över samtliga banor finner du hos baleariska golffederationen. Boka din billiga golfresa på Travelpartner. Populära golfbanor är;
Golf Park Puntiró
Golf Maioris
Son Vida Golf
Canyamel Golf
Santa Ponsa Golf 1

 
Stränder på Mallorca
Visste du att Mallorca har mer än 150 stränder och vikar och hela 5 mil sandstrand. Här finns gott om upptäcktsmål om man vill hitta nya badställen.
 
Playa Portals
Den trendiga stranden. Hit går alla yachtis och chica Palmaungdomar som vill synas. Relativt mycket folk — ortsbefolkning — under sommarmånaderna. Här finns solstolar och en liten strandkiosk. Duschar men inga toaletter. Strandens volleybollnät används flitigt av muskulösa snyggingar! Åk längst bort i hamnen Puerto Portals till båtvarvet. Parkera där och gå sista biten förbi vägbommen på den asfalterade vägen.
 
Cala Llombards
Ligger utanför byn Santanyi. Vacker mellan klipporna insprängd liten vik. Ganska välbesökt under sommarsäsongen. Här finns några få solstolar och en liten strandkiosk.
 
Son Real
Ligger mellan Son Serra de Marina och Can Picafort. Parkera vid Son Baulo-stranden i Can Picafort och promenera en kilometer eller två och du når detta orörda område som är fullt av små vikar – en del med sand och andra med klippor och sten. Här kan stundvis vara mycket vind och det är inte alla stränder som är barnvänliga. Ta med picknick.
 
Es Comu de Muro
Detta är den delen av Alcudiastranden som ligger längst ner mot Can Picafort. Här kan du njuta av sanddyner och lugn. Åk från Alcudia mot Can Picafort och parkera bilen vid vägen cirka 1 kilometer efter att du passerat Hotel Viva Bahia. Gå genom pinjeskogen och du kommer till denna nästan orörda del. Ta med picknick. Shopping
Palma
Palma är en perfekt shoppingstad. Här vimlar av kläd- och skoaffärer som de flesta erbjuder längre priser än i Skandinavien. Den klassiska shoppinggatan som för var dag blir exklusivare är Jaime III och den ”nya” trendgatan med A-läges affärer är Paseo Borne. Här öppnar Hugo Boss ny affär, Zara har flyttat vägg i vägg med fjolårsintroducerade HM. Massimo Dutti (spanskt snyggt och lättkombinerat dam och herrmode) , Corner (trendiga och kända märkeskläder och skor), Lófre (fantastiska kvalitetsväskor) Tous (spansk design med roliga. smycken och väskor) ligger också här. Upp till höger just innan McDonalds på Carrer Jovellanos finns sen Ralph Lauren, Pepe Jeans och Byombo (indiska saronger till varma sommarkvällar).
Fortsätter du sedan Calle Unión bort mot Plaza Mercat hittar du det kända spanska märket Adolfo Dominguez mitt emot stans Gantbutik. Purificación Garcia är en annan känd designer med läcker affär i det modernistiska Can Casayas-huset på Plaza Mercat. Här hittar du också den kända designern Yvonne Rohé och den eleganta chokladaffären Chocolat Factory. Lite högre upp om man följer blomstergatan la Rambla så kommer man till Calle Olmos (Oms) – gågata full med små spanska butiker, kläder, skor och gardiner.
Calle San Miguel som leder från Oms till Plaza Major har även den fått ett nytt ansiktslyft; Corté Inglés ägda kjedjan Sfera, läckert mode till bra priser, kände spanske designern Jordi Labanda, Timberland, Camper, ungdomskedjan New Yorker, Toque med alla sina festblåsor. Kolla in den nya chokladaffären Cacao Sampka på Plaza Marquès Palmer 1.
Corte Inglés har två varuhus i Palma. Det lilla på Jaime III, det största på Las Avenidas. Runt det finns mängd nya affärer som gjort hela området till ett populärt shoppingstråk. Även här hittar du Zara, Mango, Camper, Prenatal och många andra butiker.
Affärerna inne i Palma har öppet måndag — fredag 10.00 — 13.30 och 17.00 — 20.00. Lördagar 10.00 — 13.30. Det blir vanligare och vanligare att affärer har öppet på siestan och även på lördag eftermiddag. Córte Inglés har öppet måndag — lördag 09.30 — 21.30.
 
Porto Pi
Ett bra alternativ för regniga och kanske allt för heta dagar. Här finns allt bekvämt under ett tak med luftkonditionering, en stor parkering och en mängd affärer såsom ZARA, Zara Homes, Massimo Dutti, Disney Store, Levi’s , Pepe Jeans med flera.Man hittar även biografer, bowling och spelhall samt stort utbud av restauranger med snabbmat för hungriga magar.
 
Puerto Portals
Lyxhamnen med många läckra affärer för att locka köpglada jetsettare under sommaren. Frossa med stora plånboken i butiker som Arias,Le Pirat, Corner, Exclusive och Farrutx.
 
Handla vin och mat
La Vinoteca
En dröm för vinälskaren. Cirka fem minuters taxiresa från Palmas centrum på Calle Bartolomeu Pou 29. Här kan du frossa i massor av kända och okända viner. Ägaren Juan Luis står gärna till tjänst med tips och råd.
 
Corte Inglés
Gourmetavdelningen på andra våningen får inte missas även om det är lätt att göra det då den ligger gömd bakom herravdelningens kostymer. Här finns massor att upptäcka; allt från Absolut Vodka till goda skinkor och delikatesser, och belgisk choklad. Egna bodegan med stort utbud av viner och cava väl bevarat i rätt temperatur.
 
Olika Vinbodegor
Det finns ett flertal vinbodegor runt om på ön som gärna tar emot besökare för vinprovning och köp av deras egna produkter. Macia Batle i Santa Maria – en modern bodega med gamla anor.
 
Nattliv
Palma stad bjuder på ett pulserande nattliv. Gå bara inte ut för tidigt då man före klockan 24.00 i regel bara träffar på kyparna. Varför inte börja kvällen i casco antiguo (gamla stan) i området La Lonja med sina restauranger och små barer. Ett klassiskt ställe som hör till är ABACO , på atan Sant Juan. Vackert inrett gammalt mallorkinskt palats dekorerat med blommor och färsk frukt och ur högtalarna brusar klassisk musik. Vill du känna dig internationellt trendig går du in på Opio bar (på Calle Montenegro) sjunker ner i någon soffa och beställer en trendig cocktail av den snygge kyparen. Lilla trånga Jazz Voyager (tidigare Bar Barcelona) på Apuntadores har säkert någon trevlig livegrupp som uppträder. Eller varför inte gå på vinprovning på den nyöppnade fräcka baren Wineing, Apuntadores 24. Här får du elegant ett ”kreditkort” som du stoppar in i någon av vinmaskinerna och väljer vilket vin du vill smaka. Är du hungrig så finns det små goda tapas att få. När du sen lämnar lokalen lämnar du in ditt kort i kassan i baren och du betalar vad du konsumerat. Es Jonquet är området runt Santa Catalina marknaden — trevlig kvartersstämning och fullt med restauranger och små barer att slinka in på. Testa Rimanblu, Calle Fabrica 21, där man hänger i baren till bra musik. Tvärs över gatan ligger Anai fashion café, alltid fullt med läckra människor. Besök även diskoteket Art Deco, mycket blandad publik med en av de vackraste utsikter över Palma bukten. På Paseo Maritimo ligger klubbarna och diskoteken tätt. Titos, en av de äldsta nöjesställena i Palma, numera mest känd för sina glas-hissar och underbara utsikt har en mycket ung publik och musik därefter. På Level Club samlas mer blandad publik, bra musik och dansvänligare. Nya klubben Rich på Paseo Maritimo (gamla Zarabanda vid Hotel Melia Victoria ) satsar på lyx och publik över 30. Mar Salada i Club Nautico är ett diskotek som under sommar brukar besökas av spanska kronprinsen med sällskap. En våning upp ligger Harbour Club – läcker restaurang och chillout-bar som drivs av Tony Fernandez. Sjunk bekvämt ner i någon divan och ta dig en drink till den sköna musiken. Abraxas (tidigare Pacha) går man sent till — inte före 02.00. Ung och snygg publik. Om man vill fortsätta kvällen fram till frukost kan man gå vidare till afters i Cán Barbara där klubbarna är öppna fram till solen går upp. El Garrito, mycket populär bar där folk kommer och går under hela natten. Mosquito, vackert belägen med garanterat hög musik hela natten. Eller kanske en titt in på 42. När portarna stängs kan man direkt äta frukost innan man går och lägger sig. Portixol och el Molinar är området för dem som vill ta det lite lugnare. Äta gott, spana på folk och njuta en vacker solnedgång från någon av det många terrasserna. Ta en långpromenad utmed havet bort till Puro Beach i Cala Estancia. Chill-out och drinkar direkt vid havet. Inte billigt men en upplevelse. Puerto Portals är lyxhamnen där båtägarna som går iland hittar bra mat och läckra barer. De bästa barerna är Banderas, Karma och Bodeguita del Medio med sina cubanska rytmer. Missa inte Upstairs, en liten bar med Ibiza stämning där det också säljs läckra smycken.
 
Sevärt Miró-museet, Fundación Pilar y Joan Miró Hyser den stora katalan-mallorkinske kontnärens ateljé och hem cirka tio minuters taxiresa från Palma centrum.
 
Katedralen, La Seu
Palmas stolthet. Grundstenen lades 1230 av kung Jaime I, färdigbyggd först 1601. För att besöka katedralen går du in genom museet på Calle Almoina. Mycket varierande öppettider beroende på årstid.
 
De arabiska baden, Baños Arabes
Har en ljuvlig trädgård och är den enda bevarade byggnaden från 1100-talet.
 
Fundación Juan March
Nyrenoverat konstgalleri som ställer ut spanska 1900-talskonstnärer, bland andra Picasso, Tàpies, Miró, Barceló och Dalí
 
Es Baluard
Ungt och vackert museum som är inbyggt i Palmas gamla stadsmurar. Centralt beläget och med en fantastisk utsikt. Galleriet erbjuder artister såsom Picasso, Julí Ramís, Margritte, Miró och Barceló. Sverige finns representerade av Bengt Lindström med en tavla utan titel ifrån 1988. Missa inte att gå upp på takterrassen ”Passeig de Ronda” som erbjuder en av Palmas vackraste utsikter utöver gamla stan, hamnen och ända bort till Bellverfästningen.
 
Bra att veta
Flyg
De flesta skandinaviska charterbolag säljer flygstolar med eller utan hotellpaket till Mallorca. Billiga charter-direktflyg hittar du hos Travelpartner. Flyg med Sterling. Reguljärflyg till Mallorca och Palma finns med SAS, Spanair, Iberia, Swiss, Lufthansa, KLM, Air France. Boka di resa på Travelpartner. Spanair och SAS har direktflyg från/till Stockholm vissa dagar under högsäsong.
 
Flygplatsen i Palma
Son Juan flygplatsen ligger 8 kilometer från Palmas centrum. Buss nummer 1 med bolaget EMT går var femtonde minut Plaza España och kostar 1.85 euro per person. Information om flygplats och ankommande flyg finns på webbplats: www.aena.es. Vill man åka taxi så finns det just utanför ankomsthallen vanligtvis en lång rad med bilar men det kan vara lång kö då det sommartid landar flyg nonstop.
 
Hyrbil
Boka din hyrbil på Travelpartner till lågpris och kör runt den vackra ön Mallorca. Billiga hyrbilar till extremt låga priser hittar du på Travelpartner. Vi har alla typer av bilar, hyr en cab, hyr en lyxbil, hyr en minibuss eller vanliga standardbilar.

Palma De Mallorca

Billiga flyg till Palma De Mallorca

Header
Subject
Body
Footer