Billiga flyg till Miami

Miami

Billiga flyg till Miami
<!--Destination page-->
<script>
$( document ).ready(function() {
try {
if(dataLayer[0].entryType==='newsletter' && dataLayer[0].section==='DestinationGuide.Air') {
$('#contentPageMain').find('#pageList').prependTo('#headAndContent');
$('#pageHeader1').prependTo('#headAndContent');
$('#headAndContent .back-button-contributor').css('margin-top','-35px');
}
}
catch(e) {
    console.log(e);
}

try {
if(dataLayer[0].entryType==='newsletter' && dataLayer[0].section==='DestinationGuide.Air') {
$('#mainPageImageDiv').prependTo('#leftPane').append('<br /><br />');}
}
catch(e) {
    console.log(e);
}

});

var extraProductsTimeout =  setInterval(function(){
	if($('.holidayDealsListView') !== null && $('.holidayDealsListView').length > 0) {
		$('.raligntxt.holidayPrice').find('.right').css('font-size','20px');
		$('.right.pr4').find('.b-button').addClass('eti-button').css('font-size','14px').css('padding-top','5px');
		clearInterval(extraProductsTimeout);
	}
},500);
</script>
Boka din flygbiljett på Travelpartner och res billigt till Florida. Billiga biljetter till Miami, Tampa eller Orlando. Res till Florida och besök Disney World, Disney Land, Epcot Center eller varför inte kolla basket och se Miami Heat. Eller hockey och kolla Florida Panthers. Resguide Miami från Travelpartner.
 
Miami är en paradox. Beläget i republikanska Florida med lillebror Bush vid rodret, men mest känt för South Beachs party, lust och solvarma kroppar. En ort där världshistorien alltid legat runt knuten och ofta tvingat sig på befolkningen. Kuba, kokain, Capone, mord, missiler och ifrågasatt rösträkning.
Men också en oändlig källa till livets goda, det som vi andra normalt tänker på mindre än vad vi egentligen borde. Här tillåts det vara en del av vardagen. Sol, sand, livslust, sex, njutning, Ludacris och Shakira. Kanske inte alltid smakfullt, men roligt, uppfyllande. Mer latinskt än europeiskt. Mer extrovert än introvert. Mindre fördömande, men ändå med högljudda röster med krav på traditionella värderingar. Det är passande att de politiska tungorna är kluvna mellan ord och handling. På South Beach är tungorna mer rakt på sak.
Folk här struntade fullständigt i nya Miami Vice-filmen. Åtminstone säger de det. Alla känner trots allt någon som jobbade med originalserien. Men Colin Farrell och Gong Li är Miami. Miami med långt mmm, precis som chokladen. För passionen går igen i allt Miami gör, även om den lilla rösten i bakhuvudet säger att det här kanske inte är helt bra. Politik, musik, mat, relationer. Bygga, öppna, producera, jaga, hoppas. Vi testar nu, varför inte, sanden är solens bästa vän, är du min, eller hennes? Oavsett om det egentligen inte är en bra idé.
Musikproducenterna och delar av modevärlden letar sig hit, och ibland en och annan krögare. Vägen till Miami går igenom människorna som stannar upp och frågar varför livslust inte är en lika bra livsfilosofi som flit och dygd. Vilken väg är rätt väg? Pilarna pekar på dem båda. Välj inte. Flit kan gå hand i hand med livslust.
HISTORIA 750 före Kristus — 1800-talet
Tequestaindianerna är regionens första invånare. 1513 anländer spanjoren Ponce de Léon på jakt efter ungdomens källa och tar området i besittning. I slutet av sjuttonhundratalet byter Spanien Florida mot britternas Havanna och efter ytterligare ett par byten hamnar Florida i amerikanska händer. När krigen mot seminolstammen under artonhundratalet är över stannar löjtnanten William English och säljer den erövrade marken till nybyggare. 1845 blir Florida officiellt en delstat i Amerikas förenta stater.
 
Sekelskifte—fyrtiotalet
Miami tar inte förbudstidens regler om alkohol på särskilt stort allvar och besökarna strömmar hit. Stadens framgång är kortlivad, men under trettiotalet byggs art deco-kvarteren i South Beach. 1942 sänker en tysk ubåt ett amerikanskt fartyg utanför Floridas kust och militären tar över området.
 
Fe mtiotalet—sjuttiotalet
Miami blir känt som ”Amerikas Kuba” och när Fidel Castro tar makten flyr många av hans landsmän hit. Under sextiotalet anländer ytterligare tvåhundra tusen personer på så kallade ”freedom flights”. Castro öppnar Kubas gränser och hundratrettio tusen personer lämnar landet under den så kallade ”Mariel boatlift”.
 
1980—2006
Under hela åttiotalet styr drogbaronerna Miami och polismyndigheten inviger ett ambulerande bårhus för att hinna plocka upp liken. Sakta men säkert vinner myndigheterna mark mot kriminaliteten och turisterna strömmar in. I slutet av nittiotalet och början av tjugohundratalet ökar nöjesindustrins närvaro. Agenter, musikproducenter och filmskapare upptäcker att ”latin culture” går att sälja även utanför den spansktalande marknaden. Miamis och Miami Beachs silhuetter förändras radikalt på några få år när dussintals skyskrapor med lyxlägenheter byggs längs vattnet. Det lokala basketlaget Miami Heat vinner proffsligan i basketens NBA. National Basketball Association.
 
STADSDELAR
Miami Beach
Den smala landmassan öster om Miami är en egen stad och heter Miami Beach. Den södra delen kallas South Beach, eller Sobe, och det är där de flesta av platserna i den här guiden ligger. Området norr om South Beach var den ursprungliga turistmagneten och i takt med att Sobe överbefolkas flyttas nu mycket av fokusen hit. Flera bra hotell har redan invigts i det som i folkmun kallas ”midbeach”. Ytterligare norrut ligger Bal Harbour.
 
South Beach Här föddes drömmen om Miami. I South Beach börjar de långa gyllene stränderna, de populära hotellen och majoriteten av nattlivet. Rent geografiskt räknas allt söder om 23rd Street som en del av South Beach. De tre huvudstråken från havet räknat är turistiga Ocean Drive, mer välputsade Collins Avenue och slutligen kantstötta Washington Avenue.
 
Downtown Miami
Primärt ett trist affärsdistrikt med skyskrapor som passeras på vägen till Little Havana. Nås enklast via någon av de två södra broarna mellan Miami Beach och fastlandet.
 
Little Havana
En enklav med rötterna i ett ickekommunistiskt Kuba. Bra restauranger, intressanta butiker och ett folkliv som är helt väsenskilt från övriga staden och resten av landet. Huvudgatan Calle Ocho, åttonde gatan, befinner sig i gränslandet mellan det svårdefinierade ”autentiskt” och turistigt.
 
Design District
Kvarter efter kvarter med inredningsbutiker, konst- och antikvitetshandlare. Här ligger också Living Room Building, ett hus som snott en jättes vardagsrum och klämt upp det som sin egen fasad.
 
HOTELL
Rumspriserna varierar beroende på årstid och efterfrågan. Nedan är exempel på lägsta priser, inklusive lokal skatt.
 
Setai Utan tvekan det hetaste hotellet i Miami just nu. Och svindyraste. Den som kan hosta upp minst 6 650 kronor för ett rum får dock valuta för pengarna. Servicen, rummen, atmosfären och poolområdet placerar sammantaget Setai i det absoluta toppskiktet i USA. Men inget hotell är perfekt. Rummen mot Collins Avenue lider av trafikbruset, och de i huvudbyggnaden har inte särskilt bra havsutsikt eftersom Setais lyxiga bostadshöghus skymmer mycket av utsikten. Lägenhetssviterna i skrapan går att hyra när ägarna är borta. Hotellets supersvit har fyra rum, egen pool och en prislapp på 185 000 kronor. Adress: 2001 Collins Avenue, Miami Beach
 
Biltmore Hotel
Biltmore är ett klassiskt hotell i Miami där många stjärnor har bott. Biltmore är och har varit ett populärt hotell vid filmsinspelningar.
 
The Standard Miami
Den nyaste medlemmen i Standardfamiljen är otippat nog inget partydjur. Även om inredningsstilen till viss del känns igen från Los Angeles är avkopplingen i fokus. Husets regler inkluderar en lågmäld samtalston och mobilförbud. Luftiga enkla rum med stora badkar utanför dörren. Mycket trevlig trädgård som knyter ihop lobbyn med poolen och bryggan ut mot Biscayne Bay. Belägen på Belle Island, tio minuters bilfärd från centrala South Beach. Adress: 40 Island Avenue, Belle Island, Miami Beach
 
The Hotel
Tidens tand har gnagt även på det här hotellet, men märkena syns mindre än på många av grannarna. Ett mycket trevligt hotell med bra läge. Poolen uppe på taket är lika legendarisk som liten, en oas skild från ruset och bruset nedanför. Obehindrad utsikt över stranden och Atlanten. rekommenderas. Adress: 801 Collins Avenue, Miami Beach
 
The Tides
Tides ger Ocean Drive en välbehövlig stildos. Alla rummen är stora och med havsutsikt, men södra hörnrummen är allra bäst. Kelly Wearstler började bygga om här i slutet av 2006. Lobbybaren sägs försvinna och en ny entré planeras till nyinvigningen i maj 2007. Öppet under ombyggnaden. Adress: 1220 Ocean Drive, Miami Beach
 
Sagamore Hotel
Sagamore är främst känt för sin imponerande konstsamling. Det här är ett bra hotell med acceptabla priser men få av rummen har havsutsikt, fråga när du bokar. Räkna med släntrande konstintresserade besökare i lobbyn. Adress: 1671 Collins Avenue, Miami Beach.
 
Kent Hotel
Enkelt men rent och framför allt billigt. Ett bra alternativ för den som bara vill ha någonstans att sova och byta kläder mellan stranden och festen. Adress: 1131 Collins Avenue, Miami Beach
 
RESTAURANGER
Miami har alldeles för många usla restauranger. De som är riktigt bra är utspridda över hela Miami och Miami Beach. Köp en bra karta eller skriv ut en från Google Maps innan du sätter dig bakom ratten.
 
Michy’s
Michelle Bernstein är den lokala stjärnkocken. Hennes första egna krog ligger i Biscayne Boulevardkorridoren, ett område på väg upp vilket betyder att det just nu är ruffigt och lovande om vartannat. Miljön inne på Michy’s är däremot väldigt Palm Springs. Blått, orange, vitt och livliga mönster dominerar den tätt möblerade matsalen. Menyn är Nuevo Latino, det nyare latinska köket. Många av huvudrätterna går att beställa i halvportion vilket ger större möjlighet att uppleva Bernsteins kokkonst. Boka bord i förväg. Den som kör hit från Miami Beach tar vilken som helst av de tre södra broarna in mot Miami och följer sedan Biscayne Boulevard norrut. Adress: 6927 Biscayne Boulevard, Miami.
 
8 1/2
Den här restaurangen är förbryllande. Inredningen känns så passé och fel att det nästan är svårt att sätta ord på eländet. Å andra sidan är Jason McClain en begåvad kock som förtjänar lovord för sin mat. Borden utomhus flankerar Hotel Clintons pool. Adress: 821 Washington Avenue, Miami Beach.
 
Social Miami
Det här är lyckligtvis ingen kopia av Social Hollywood. Beläget i konsthotellet Sagamore tar Jeffrey Chodorows utpost i Miami i stället till vara på verken och inlemmar dem i miljön på ett intressant sätt. Sean Mohamed står i köket och lokala stjärnan Michelle Bernstein har hjälpt till att styra upp menyn. Adress: 1671 Collins Avenue, Miami Beach.
 
BARER & NATTLIV Ring alltid i förväg för att kolla öppettider, eventuella gästlistor med mera. Ställen stänger, öppnar, strular och överraskar om vart annat.
 
Aquabooty at Glass
Efter fem år har den ambulerande festen Aquabooty fått ett ordentligt hem på Glass. Till skillnad från klubbarna längs Washington Avenue handlar det om kvalitet och inte om hur många människor som kan klämmas in utan att brandmyndigheterna får spel. Vänligt, välkomnande och bara skitbra. Bäst just nu alla kategorier. Öppet lördagar. Adress: 432 Arthur Godfrey Road, Miami Beach.
 
Mokaï
Nyöppnade Mokaï är litet, bara tvåhundrafemtio personer får plats och då är det proppfullt. Dessutom en bit ifrån de andra klubbarna och barerna. påkostad interiör där Miamisvackraste personal svävar mellan borden och serverar drinkar och tilltugg till sent på natten. Hög celebritetsfaktor. Svårt men inte omöjligt att komma in. Adress: 235 23rd Street, Miami Beach.
 
The Fifth
Systerklubb till The Fifth i Toronto. Påminner trots storleken något om en hotellbar. Mycket trevlig personal, ödmjuk dörr och intressant publik. Dj:er från hela världen spelar här, inklusive kvasigamlingar som Paul Oakenfold. Ring i förväg och boka sittplats och dryck per flaska. Inte billigt, men bra. Öppet fredag och lördag. Adress: 105 5th Street, Miami Beach.
 
Crobar
Huruvida Britney snortade på toan är inte fastställt men ryktet från Star Magazine hänger kvar. Oavsett vilket, det är inte trashiga popstars som är lockelsen utan en bra publik och faktumet att Crobar lyckas överleva och dra stor publik år efter år. En bedrift. Adress: 1445 Washington Avenue, Miami Beach.
 
Raleigh Hotel
Söndagarnas poolpartyn mellan 14.00 och 2.00 är legendariska. Allt du gillar finner du här. Plums. Adress: 1775 Collins Avenue, MiamiBeach.
 
SHOPPING
I South Beach går det bra att promenera mellan butikerna, men den som vill uppleva en amerikansk ”mall” hyr med fördel bil. Kläder och skor är generellt billigare i USA än i Sverige, likaså böcker, musik, digitalkameror och iPods. Kontrollera att det du köperklarar av våra 220 volt, och glöm inte att elsladdarna måste bytas ut när du kommit hem. I korthet är butikerna i Miami Beach uppdelade enligt följande: Ocean Drive har souvenirerna, Collins Avenue de intressanta oberoende modebutikerna, och Washington Avenue blandar bra med uselt. Vertikalen Lincoln Road är en populär shoppinggata med varierat utbud. Granngatorna Michigan Avenue och 16th Street har mindre men bitvis intressantare utbud.
 
Arrive Miami
Resandet som koncept och filosofi ramar in den här butikens utbud av, ja allt som har med resande att göra på ett eller annat snyggt sätt. Alexander McQueens Novakväska, plånböcker från Comme des Garcons, skor från Carmen Ho och så vidare. Adress: 100 16th Street, Miami Beach.
 
Amerikansk shopping – Mall
En riktigt bra ”mall” är ett måste för varje ort med självaktning. Hundratals butiker, fik, restauranger, biografer och ibland sportanläggningar kläms ihop i en ofta tematiskt stajlad miljö. Vi européer ser gärna ner på den här typen av anläggningar men faktum är att det är både praktiskt och ganska trevligt, om än opersonligt, att lulla runt i en bilfri och ren miljö med ett urval av butiker som ofta överstiger ens förväntningar och alltid ens behov.
 
Bal Harbour Shops
Köpcentrum modell dyrare med Marc Jacobs, Bulgari, Dolce & Gabbana med flera men även GAP. En oas för dem som inte behöverlyfta ett finger för att leva mycket gott och gärna visar det för alla som vill se. Bra fik och restauranger. Hit tar man sig med lokalbuss från Miami Beach. Med bil kör man norrut längs Collins Avenue till 96th Street och följer sedan skyltarna till parkeringen. Adress: 9700 Collins Avenue, Bal Harbour.
 
Aventura Mall
Superlativens shoppingcentrum. Fem stycken gigantiska varuhus, varav två är Macy’s. Biografen har tjugofyra salonger. Totalt har Aventura Mall över tvåhundrafyrtio butiker, fik och matställen utspridda på tre våningar. Storleken till trots är det ont om andra märken än de vanligaste men det finns en Betsey Johnson, en bra Zara, Aveda, Mac, Johnston & Murphy, Tumi och Movado. Räkna med mycket folk, och långa köer för mat och dryck. Det tar cirka trettio minuter att åka hit från South Beach. Kör norrut längs Collins Avenue, sväng vänster vid William Lehman Causeway och sedan höger på Biscayne Boulevard. Adress: 19501 Biscayne Boulevard, Aventura
 
Arkitekturspaning
Miami är en stad fylld av arkitektur. Art deco i South Beach, de moderna skyskraporna längs Biscayne Boulevard, nya Miami Art Museum och glasskrapan 10 Museum Park är bara några av dem. En de vackraste byggnaderna är Enrique Gutierrez Bacardi Building från 1963, täckt av konstnären Francisco Brennands målningar. Den flankeras västerut av en lägre byggnad ritad av Ignacio Carrera- Justiz uppförd 1973. De skimrande glaspannåerna som täcker övre delen av den byggnaden är skapade av franska duon Gabriel och Jacques Loire. Båda är del av spritmärket Bacardis högkvarter.

Miami

Miami

Billiga flyg till Miami

Header
Subject
Body
Footer